We zijn weer terug aan boord.

Ft. Lauderdale, 4 januari 2008
 
Eergisteren zijn we (Robert en Michiel) weer naar Florida terug gevlogen. De volgende ochtend kregen we twee verrassingen waar we niet op hadden gerekend. Het werd de koudste dag in Zuid Florida in de laatste 100 jaar en de boot bleek allerminst klaar om weer te water te worden gelaten.
 
De kou was verbazingwekkend. We hadden gerekend op een temperatuur van ten minste 25ºC. Het was toen we in Miami uit het vliegtuig stapten kouder dan toen we in Amsterdam instapten en het ging die nacht zelfs vriezen. Paniek alom. Fruittelers, milieu fanaten, dieren beschermers, meteorologen, allemaal in de stress. Veel bedrijven bleven op donderdag dicht, geen werknemers die wilden/konden werken en het zou nog gaan regenen ook. Het is (in Florida) gelukkig van korte duur. De temperatuur is nu weer lekker. De zon schijnt weer door de wolken en het heeft maar kort geregend (wel hard). De wind zakt er langzaam uit en ook ons humeur stijgt weer.
 
De andere verassing was onaangenamer. De motor stond nog in onderdelen in de werkplaats. We konden aan boord eigenlijk niets doen. Ook die situatie lijkt nu weer onder controle te komen. Vanochtend verschenen twee monteurs met de motor. Hij staat al in de boot. We monteren straks de schroef er onder en vanmiddag hopen we weer te drijven. De motor is dan waarschijnlijk nog niet helemaal klaar, maar we kunnen dan tenminste de boot weer gaan inrichten en vaarklaar maken. We hebben inmiddels uitgecheckt bij ons hotel en als deze post op de site staat, gaan we naar de Winn-Dixie om nieuwe voorraden voor de boot te kopen.
 
So far so good. Maandag hopen we hier weg te kunnen. Onze eerstvolgende bestemming wordt in de Florida Keys.
 
Michiel en Robert