Robert is weer aan boord, Arjen vertrekt vandaag

Halifax, 7 september 2007

 





Veel gebeurtenissen sinds onze aankomst hier op 3 september. We maakten hier kennis met een van de leden van de RNSYS, Rob Maurice. In de 70-er jaren Tempest zeiler, die in die jaren ook veel met ons bekende Nederlandse zeilers is opgetrokken (o.a. Ben Staartjes, Ab en Ellen Ekels) Met wat kunst en vliegwerk wisten we de e-mail adressen van Ab en Ellen te achterhalen, zodat het contact tussen deze strijdmakkers van weleer hersteld kon worden. Rob was voor ons een buitengewone gastheer. Dankzij hem waren wij zeer mobiel, omat hij steeds weer met zijn auto voor ons klaar stond.

 

Wij maakten ook kennis met Patricia Walsh, een ander lid van de RNSYS. Zij organiseerde voor ons een rondleiding door Halifax, met Carol als een professionele toergids, die weer een vriendin van haar was. Met Rob zijn auto trokken wij door de omgeving van Halifax. We brachten speciaal bezoeken aan een aantal heel mooie plekjes zoals Shining Waters, St. Mary’s Bay, Indian Harbour en Peggy’s Cove (de meest gefotografeerde plaats ter wereld). De foto’s in het album over Nova Scotia moeten het verhaal maar verder vertellen.

 





Op 4 september haalden we met hulp van Rob Maurice, Robert van het vliegtuig. Hij is weer terug ingekwartierd op de Pas de Deux.

 

We waren ook nuttig bezig. Na de aankomst van Robert kwamen er uit zijn tas allerlei nuttige dingen en reserve onderdelen, waar we meteen mee aan het werk konden. Een kleine bloemlezing uit mijn eigen groene geheugen boekje:

  • Nieuwe pakking voor het kleppendeksel van de motor plaatsen
  • Generator schoonmaken
  • Lekkend raam aan BB weer waterdicht maken (en dat werden twee ramen)
  • Accu’s controleren en water bijvullen
  • Olie verversen en filter vervangen
  • Nieuwe gloeiplug in de kachel plaatsen
  • Mast inspectie
  • Genuaval en grootzeilval wisselen
  • Nieuw genuaval inscheren
  • USA stekkers voor de walstroom
  • Getij atlas voor de Bay of Fundy
  • Inkopen doen
  • Etc. etc.

Er is altijd wel een lijstje met punten. Aan ons lijstje konden we gemakkelijk drie dagen werken. We deden het in twee dagen. Gelukkig was er ook voldoende tijd om de toeristen uit te hangen en natuurlijk veel, vaak en lekker te eten, zowel aan boord (let op de kreeften, die Rob mee bracht) als op de Club. Een compleet verslag van onze dagen hier wordt veel te veel voor deze website. Toen we Halifax binnen kwamen, twijfelden we nog even of we in het centrum van de stad zouden gaan liggen of naar de Marina van het Squadron zouden gaan. We deden het laatste en daar hebben we geen spijt van gekregen. Wat een mooie jachtclub, wat een gastvrijheid, ongeëvenaard! Dank je wel Royal Nova Scotia Yacht Squadron!

 

Vandaag was ook het, toch wel emotionele, moment dat Arjen de Pas de Deux weer ging verlaten. We hebben hem met zijn allen door het gat van de deur van de Departures geduwd. Arjen, we hebben een geweldige tijd samen aan boord gehad. We hebben dingen meegemaakt, die we allebei van te voren niet hadden kunnen bedenken. Het was fijn om je aan boord te hebben. Het zal even wennen zijn nu je er niet meer bent. Maar de ervaring, de beleving en de herinneringen blijven. Goeie reis terug naar Holland. We hopen dat het daar niet al te hard regent.

 

Morgen zetten we onze reis voort. Waarschijnlijk naar Lunenburg, 45 mijl ten ZW van Halifax.